Díl č. 2

Tomáši Papršteine,

dříve, než se v dalších dílech zaměřím například na tvé prasečinky z mládí, chtěl bych především tebe, ale současně i ostatní, seznámit s tvou zlomyslnou povahou.

Dne  20. 8. 2022 redaktor Kubík na stránkách Seznam.cz zveřejnil 7. díl podcastu – Ohlasy: „Matěji, odpouštím ti.

Údajně jsi po zveřejnění série napsal panu učiteli otevřený dopis. Jak jsi psal, tak to byl dopis, který byl výsledkem tvé autoterapie.

Tvá neomalenost nezná mezí. Proč jsi toto posílal přes Seznam.cz, ale nenamáhal ses kontaktovat přímo pana učitele, tak jako to činím já, ve vztahu k tobě? Pokud je mi známo, Matěj se na radu psychologů a advokátů těmito bulvárními ptákovinami nezabývá a ani je nečte. Prostě ses chtěl zase jen zviditelnit. (Však o tom hovoří i tvoje „dobrá duše“ paní učitelka Ludmila.) Ale o Ludmile a jejím článku na stránkách Kudlanky.cz se chci zabývat v jednom z dalších dílů.

Přečti si sám, co jsi adresoval panu učiteli (i když jen na internetu, ale jemu jsi to nikdy neposlal).

Dopis Tomáše P. učiteli Matěji V.

Matěji, opravdu jsem tě měl rád. Věřil jsem ti. Byl jsi můj nejlepší kamarád.

A ty jsi mi ublížil. Sexuálně jsi mě zneužíval. Ale nejvíce jsi mi ublížil psychicky. Sebral jsi mi přátele a kus života a také sebevědomí. Sebral jsi mi lásku k oddílu a k té dívce. Ale chápu, srdci se nedá poručit. Zranil jsi mě. Ten největší problém je ta manipulace. Chci, abys věděl, že mě to skutečně bolelo.

Ale i tak mým cílem nebylo ti jakkoliv ublížit nebo tě poškodit. Kdybys tenkrát přišel, vše mi vysvětlil, omluvil se, nejspíš by k těm soudům ani nedošlo. Tam už to ale řešil zákon a já mluvil pravdu – a ty to víš.

Kdyby to ale tehdy nedošlo až k těm soudům, nejspíše bych prošel terapií, pochopením, nějakým léčením a rozloučili bychom se v dobrém a oba bychom mohli mít krásný život. Ale i v tuhle chvíli bych si přál, abys i ty vše pochopil a třeba se i vyléčil. Abys mohl dožít krásný život a pokusil se být ještě dlouho šťastný.

A to bych ti přál.

Matěji, odpouštím ti. Smajlík (Tomáš Paprštein)

Zkusím rozebrat text tvého „dopisu“:

Dopis Tomáše P. učiteli Matěji V.

Matěji, opravdu jsem tě měl rád. Věřil jsem ti. Byl jsi můj nejlepší kamarád.

Kdybys byl jeho opravdový „kamarád“, tak neupečeš křivárny, jako jsi to udělal.

A ty jsi mi ublížil. Sexuálně jsi mě zneužíval. Ale nejvíce jsi mi ublížil psychicky. Sebral jsi mi přátele (Kdyby ses choval normálně a neosahával neustále jako takzvaný rádce – za nás praktikant, děvčata viz „Álu, Maky, Sabrinu“ – ty sám víš, o která děvčata se jedná…, tak jsi mohl v oddíle nadále zůstat.) a kus života a také sebevědomí. (Zřejmě tvé sebevědomí stálo na úrovni neustálého osahávání děvčat.) Sebral jsi mi lásku k oddílu (Z důvodu, že Matěj byl několika dospělými, kteří se zúčastňovali společných oddílových akcí, upozorněn na tvé sexuální sklony, tak si myslím, že tvá láska k oddílu, jak o ní hovoříš ty, procházela pouze tvým rozkrokem.)

a k té dívce. (…kterou jsi sexuálně obtěžoval, což sis jako takzvaný rádce měl uvědomit a na co jsi byl nejen Matějem dokonce několikrát upozorněn.)  Ale chápu, srdci se nedá poručit. Zranil jsi mě. Ten největší problém je ta manipulace. Chci, abys věděl, že mě to skutečně bolelo.

Víc už asi ani nemá cenu rozebírat. Tvůj závěr je jasný – viz: Matěji, odpouštím ti.

Závěr:

Jestliže jsi tedy odpustil, tak mi vysvětli, co v současné době znamenají tvé výpady vůči Matějovi, vůči starostovi města Chodova a paní ředitelce základní školy, kde Matěj v současnosti učí.

Závěr „tzv. dopisu“ je v rozporu s tvým chováním a pochopil jsem, že ses nezměnil, jsi stále pomstychtivý a celý tvůj dopis je jedna velká lež, tak jako jsi lhal u soudu například o tom, že ses ve škole neúčastnil výuky na téma sexuální výchova a zneužívání.

To, že jsi téměř nikdy neměl opravdové kamarády, se snažíš nahradit svým zviditelňováním, ať to stojí, co to stojí. Děláš ze sebe chudáčka tak, jako jsi ho dělával už jako dítě. Jestliže tady měl být někdo vyšetřován skutečnými odborníky, tak Matěj rozhodně ne.

Byl bych tedy rád, abys vysvětlil nejen mně, proč napadáš starostu a paní ředitelku. Je to ubohé, když jsi sám osobně napsal „Matěji odpouštím ti.“ Nebo se tlačíš na místo pana starosty, či paní ředitelky?

Nechápu, proč požaduješ výměnu starosty a odvolání paní ředitelky, kteří „jen“ dodržují platné zákony a pravidla. Svými výroky štveš lidi proti starostovi za to, že jsi Matějovi odpustil? Co mělo být uvedeno na těch transparentech, jak jsi nabádal? Mělo tam znít „Matěji, odpouštím ti?“

Tvůj „dopis“ Matějovi je jedna velká lež.

Příště ti připomenu tvé sexuální počiny a chování vůči jedné dospělé paní na táboře. Zároveň ti popíšu, jak redaktor Jiří Kubík ze Seznam.cz, účelově zamlčoval a upravoval některé jemu podané informace od lidí, které sám navštívil, a se kterými vedl rozhovory.

Tobě nikdy nevěřící Jiří Karmazín

Napsat komentář